Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 7. 2004 – Okresní kolo v PS - Šumvald

 

     17. července tohoto roku proběhla v obci Šumvald okresní hasičská soutěž. A jak jinak nemohlo družstvo ze Senice chybět. Je pravda, že ženy se kvalifikovaly jen díky tomu, že v našem okresku je to jen jediné ženské družstvo a že kluci ze senického hasičského sboru doplňovali sbor z Choliny, ale i tak se všichni moc těšili a do Šumvaldu jeli plní elánu a nasazení, a jisto jistě si celý den pěkně užili.

     Po příjezdu do Šumvaldu přivítalo bratry a sestry  horko, a to takové, že se holky chodily ovlažit pod sprchy komplet i se svršky. A jelikož nejeli z našeho sboru všichni, představím vám ty, kteří měli tu čest Senici reprezentovat. Náročného úkolu, a to sice velení, se statečně ujal Jiří Hlavinka. Dalším z tohoto klanu byla Hanča Hlavinková, coby velitelka ženského družstva a jejím úkolem byl stroj (dostačující náhrada za mě!). Pod jejím velením dále soutěžily: Erika Halířová a Janča Osyková, které obstarávaly koš a savice, Klárka Vohralíková, která se starala o „béčka“ (a mimochodem z našeho družstva měla nejlepší čas na štafetě, což hrdě připomínala a kladla důraz na to, aby to bylo v kronice zaznamenáno). Dalším nepostradatelným článkem byla (a stále je) René Hubáčková, která měla na práci rozdělovač. Své role u špic se na jedničku zhostily i sestry Lucinka Valouchová a Verča Vláčilová. Pro všechny případy měly ženy i náhradnici – Jarinku Pazderovou. Nevýhodou bylo, že holky soutěžily v pořadí jako poslední, což sebou, mimo jiné, přineslo spoustu bahna, které se u savic za celou tu dobu pořádně nahromadilo.  Přestože se všechny snažily a podávaly maximální výkony (mnohdy takové, že se málem zavařil stroj), musíme uznat, že se soutěže účastnila i zdatnější družstva, a tak snaha našich žen stačila pouze na desáté místo ze třinácti. Náladu to však nikomu nepokazilo. Atmosféra na soutěži byla velmi přátelská. Napomohla tomu i pěkně česneková pomazánka, kterou připravila naše velitelka, a také něco málo piv, která zde byla nějakou dobu zadarmo (byla to jedna bečka, takže dlouho to nevydrželo).

     Přestože hlavními hvězdami bylo ženské družstvo, nesmíme opomíjet i mužskou část sboru, která ale výjimečně vypomáhala Cholině, jak je již výše zmíněno. Kromě velitele dne, se na soutěži podíleli i: Ondra Vronka, Česťa Maksant, Miška Vláčil a Petr Sekyra. Nesmíme zapomenout ani na našeho Hakinnena – Zdenka Šlichtu, který je v pořádku tam i zpět odvezl a dovezl. Na vlastní pěst se přijeli podívat, Senici povzbuzovat a hlavně vykonávat dozor (jako bychom byli malí!) Jiří Osyka, Roman Hlavinka, Peťa Skopal a Petr Doseděl, zvaný Bill. Ani  klukům se ale moc nedařilo (dvanácté místo z osmnácti),ale jak jsem psala, nálada byla skvělá a nikdo a nic ji bratrům a sestrám nepokazilo.

     Celková organizace byla pěkně vymyšlená, vše pěkně na sebe navazovalo a program zde byl obohacen o přelet vrtulníku a o seskoky parašutistů. Dobrou náladu podporovalo i počasí, které se nesmírně vydařilo. A že bylo opravdu parno, dokazuje i to, že holky po celém dni opalování přijely černé jak plechy od buchet. A aby se trochu zchladily, tak cestou zpět zastavil Zdenek na Nákle, kde se hromadným koupáním uzavřel tento pohodový den!

 

                                                                                                            -LV-

další zápis

předchozí zápis

na obsah kroniky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30