Jdi na obsah Jdi na menu
 


SENICKY HODE 2009

 Několik postřehů z hodových oslav . . .

SENICKY HODE 2009

     Letošní hody připadly na víkend 17. - 19. 7. 2009. Stejně jako v loňském roce připadlo pořadatelské zajištění na náš sbor spolu s TJ Sokol Senice na Hané, samozřejmě s nemalým přispěním obce Senice na Hané a Olomouckého kraje. Celý scénář průběhu hodových oslav byl dopředu dohodnut a odsouhlasen a podle něj se mělo vše odehrávat. Jak již to ale bývá, ne všechno co si člověk přeje, vyjde jak má.
    Ale vraťme se na začátek, tedy na pátek 17. 7. 2009. Po takřka hektickém odpoledni, kdy probíhala příprava a navážení materiálu, začala v 20:00 taneční zábava se skupinami SAX a QUERCUS. Díky těmto vyhlášeným jménům a také díky skvělému počasí si jistě návštěvníci přišli na své.
    Druhý hodový den, sobota 18. 7. 2009 už tak skvělá nebyla, a to hlavně díky počasí. Pršelo a pršelo a tak avizovaný hasičský dětský den proběhl jen v omezeném měřítku a taneční zábava, tentokráte se skupinou ANDY musela být přesunuta do sálu kulturního domu. Jistě uznáte, že "venku je venku" a podle toho vypadala i návštěvnost. Jedinnou splněnou sobotní akcí tak zůsatla pouze soutěž o "Nejlepší hanáckou pálenku", kde se prezentovalo 7 vzorků a ta nejlepší byla slivovice pana Andrýska.
    Co nám ale spáchalo počasí v sobotu, jako by chtělo vynahradit v neděli. I přes dopolední zataženou oblohu, každý z organizátorů věřil, že to nakonec dobře dopadne. A taky že jo. Po obědě se nádherně vyjasnilo, a tak mohl slavnostní průvod obcí proběhnout se vší parádou. Po průvodu, který uctil památku u pomníku následovalo odpolední posezení s dechovou hudbou pana Pavlíčka. Během tohoto odpoledního bloku byly vyznamenáni někteří naši členové za účasti starosty obce Ing. Michala Tichého a starosty OSH Olomouc bratra Luďka Sýkory.

     Závěrečným vystoupením letošních hodových oslav byly odpolední čaje se skupinou Black Rose. Podle ohlasů návštěvníků se i tato skupina velmi líbila. Díky špatnému počasí v sobotu musely být odloženy některé "atrakce". A tak se v neděli stalo i to, že nás sami děti přesvědčili, abychom udělali slibovanou pěnu. K jejich velké radosti i tato nakonec byla. Další s odložených akcí byla speciální ohňová šou a překvapení v podobě ohňostroje. Tato žhavá akce proběhla na samotný závěr hodových oslav a byla tedy hezkou tečkou za celovíkendovým hodovým maratonem.

Závěrem chci poděkovat všem organizátorům za vynaložené úsilí a účastníkům za jejich návštěvu a tím podporu nejen našeho sboru ale i podporu senických Sokolů

David Gbelec

PS: Fotek mám zatím jen pár, tak prosím všechny kdo fotili, aby mi je nějak doručili.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30