Jdi na obsah Jdi na menu
 


Floriánek Ludéřov 2009

Zpráva z Floriánka v Ludéřově . . .

XIII. ročník o putovní pohár Sv. Floriána v Ludéřově

   Po roce je tu opět Floriánek a po dlouhých přípravách nadešel náš čas. V sobotu ráno v 9:00 se soutěžní družstva sešla v plné parádě před zbrojnicí a vyrazila do Ludéřova na XIII. ročník hasičské soutěže o putovní pohár Sv. Floriána. Počasí nám ráno moc nepřálo, ale v průběhu dopoledne se vyčasilo a až na větší vítr nám svítilo sluníčko. Po registraci do soutěže nám šli velitelé družstev Janča Osyková a Míša Vláčil vylosovat pořadí do soutěže. Ženy závodily ve čtvrtém pořadí a muži jako poslední (21. pořadí). Jako morální podpora přijela většina bratrů a sester ze Senice, bylo nás tam moc moc moc:-)).

   A šli jsme na to! Před závody panovala dobrá nálada, ovšem těsně před závody zavládla menší tréma. Jako první běžely ženy štafetu ve složení Zbořka, Kopec, Renéé a Ivča Uhrová. Vypadalo to nadějně, ale v závěru se rozpojil spoj a pokus byl neplatný...škoda (ale čas jsme měly 76,69 s). Po 20ti závodních družstvech přišli na řadu naši kluci ve složení Alf, Míša Šulla, Míša Vláčil a Ondra Šulla a doběhli s časem 54,12 s. Mezitím se děvčata psychicky připravovala na požární útok. Složení družstva: Vjera, Osinka, Barča, mladá Béďa, Iveta, Kopec a Cukrovar. Po menších komplikacích, ke kterým pak přibyl i úraz a při nepříznivém větru se nám podařilo sestřelit oba terče za 77,11 s. A opět po 20ti útocích v kategorii muži přišlo na řadu naše mužstvo ve složení Alf, Míša Šulla, Ondra Šulla, Ludwa, Peťa Šulla, Kuba Halíř a Wasa, s časem 25,66 s.

   A závěrem...děvčata skončila na 3. místě ze 7 družstev žen a kluci skončili na 7. místě z 21 družstev mužů. Po vyhlášení výsledků jsme ještě nahlásili úraz mladé Bédi, někteří odjeli domů a naše zdravé jádro začalo slavit úspěch v soutěži....

   A ještě nekončíme:-))............Béďu nakonec zraněné koleno bolelo více než je zdrávo a tak se muselo jet na pohotovost. Složení posádky v autě: řidič Pan Osykáč, zraněná Béďa, táta Béďa, Jarda Dolák a Lahváč. Už tato sestava napovídá, že tento výlet nemohl dopadnout více než nenormálně a  zároveň vesele. Po zastávce na benzince, kde si kluci udělali zásobu lahváčů dojeli konečně na Urgent..... Po vyšetření a ošetření zranění se pouze část posádky vrátila za námi na zábavu do Ludéřova, kde jsme všichni netrpělivě čekali na zprávy z tohoto vskutku povedeného výletu. Po všech příhodách z Urgentu se Béďa aspoň pořádně zasmála a třeba nemyslela na bolest zraněného kolene. V zábavě se pokračovalo do raních hodin....

   Myslím si, že si tento den všichni moc užili, no až na Béďu, ale i tak jsme měli všichni pořád úsměv na rtech a až do noci panovala skvělá nálada. V soutěži jsme byli úspěšní, tak už nevím co dodat......snad jen....s dobrou náladou, bez úrazů a s lepšími výsledky, za rok zase!

                                                                                                                                                                                          Pá, pá Zbořka

fotky zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30