Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 5. 2006 - Floriánek Ludéřov

Floriánek 2006 připadnul letos na datum 6. května.  Datum si pořadatelé asi pečlivě vybírali a nutno podotknout, že se jim jejich volba celkem zdařila. Počasí bylo opravdu nádherné (alespoň po dobu závodů). Ale stejně tak jako pořadatelé z Ludéřova, i my jsme byli připraveni na to, že bude pěkně. Měli jsme s sebou několik dek, které jsme roztáhli na trávě, kde jsme se po celou dobu slunili. Ti, kdo nechtěli s námi sdílet deku, seděli na lavečkách, které „okupujeme“ rok co rok.

 

Letos jsme přijeli do Ludéřova jako jedno z prvních družstev. Jelikož jsme se ale všichni do Avie nevešli, muselo se jet na dvakrát. Zatímco řidič jel pro zbylé členy mužského družstva, holky se zatím zabydlely a hlídaly naše obvyklá místa. Hned po příjezdu mužů se vydali velitelé ženského a mužského družstva (Lenka Vykydalová a Jiří Hlavinka) zařídit potřebné formality. Zaplatili jsme startovné a vylosovali jsme nezbytná startovní čísla. Tak jako loni i letos si děvčata vylosovala startovní číslo jedna, zatímco na muže zbylo číslo poslední, a tak startovali jako dvanáctí. 

 

Děvčata tedy startovala jako první ze čtyř, což některá nepřivítala zrovna nadšeně. Ženské družstvo závodilo ve složení: Lenka Vykydalová (strojník – nejlepší ve střední Evropě J ), Veronika Kvapilíková (savice), Jana Osyková (koš), Veronika Unarová (hadice B), Renáta Hubáčková (rozdělovač) a o špice se dělily Jarča Pazderová a Eliška Kopečná. Pro děvčata označena tučným písmem to byla jejich premiéra. Je tudíž logické, že se holky chtěly nejprve podívat na ostatní družstva, ale osud zamíchal kartami jinak. Začínalo se štafetou a pokračovalo se útokem. Přestože byly holky nervózní, vedly si báječně. Velká pochvala patří hlavně Elišce, která při štafetě neuvěřitelně rychlým a elegantním způsobem proskočila oknem. Co se útoku týče, tam se stala malá chybka u rozdělovače, za kterou ale René tak docela nemohla. Čekalo se na levý proud, který byl zavřený, ale i tak jsme měly vynikající výsledek. Z této soutěže jsme si přivezly krásné druhé místo.       

 

Mužům se letos tak dobře nevedlo. Závodili ve složení: Ondřej Šulla (strojník), Jiří Hlavinka (savice), Česťa Maksant (koš), Marek Unar, Marek Kvapikík, Petr Sekyra a Roman Hlavinka (špice). U kluků se stal takový menší error při štafetě. Vlastně to byl pořádný kiks, na jehož základě byli kluci diskvalifikováni, a tak tedy útokem bojovali ještě s dalšími třemi mužstvy o umístění v diskvalifikaci. Ze dvanácti družstev se tedy umístili jako desátí.

 

Po ukončení závodů bylo vyhlášení výsledků, kde jsme se všichni upřímně radovali z toho, jak to dopadlo. Následovala tombola a s ní i patrné zhoršení počasí. Zatáhlo se, začalo nehezky foukat. Pak ale počasí pochopilo, že ani ono nám nemůže zkazit náladu, a tak se brzy umoudřilo a my jsme na taneční zábavě v Ludéřově ještě dlouho do noci slavili naše vítězství.    

 

 

-LV-

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31